Nieuws uit de parochie

15 AUGUSTUS: KAPEL HEINKENSBERG TE WEVER
ma 15 juli '24

Welkom op de eucharistieviering in openlucht en op de processie. We zoeken tevens mensen die meestappen in de processie.

VRIJWILLIGERS VAN DE PASTORALE ZONE SINT- FRANCISCUS: BEDANKT
zo 14 juli '24

Wat was gestart met een mooi voornemen, om elke twee jaar de vrijwilligers van onze Pastorale Zone te trakteren met een barbecue, is door corona abrupt afgebroken en daarna wat uit het oog verloren.
Maar dit jaar was het weer zover: alle vrijwilligers die actief zijn in onze verschillende kerken werden op zondag 30 juni 2024 uitgenodigd voor een gezellig en lekker feest!
En dat al die mensen blij waren met die uitnodiging bleek uit de talrijke inschrijvingen. Het doet deugd als je heel die bende samen ziet. En dan mogen we nog die mensen niet vergeten die er niet konden bij zijn omwille van andere verplichtingen. Zovelen die zich belangeloos inzetten voor het geloof, voor onze Kerk en voor elkaar, het is hartverwarmend.

Zelfs het weer was ons goed gezind, want al bij het aperitief kwam de zon tevoorschijn, en niet enkel in de ogen van aanwezigen, ze stond ook hoog aan de hemel.
Er werd een fris glaasje gedronken en vooral heel veel gebabbeld en gelachen. Gert bedankte, in naam van de zoneploeg en de kerkfabriek, al die mensen die zich, op welke manier dan ook, inzetten in onze gemeenschap.

Daarna mochten we aanschuiven voor een lekkere barbecue. In en rond de pastorie van Glabbeek waren lange tafels voorzien om samen te eten. Ieder vond een plaatsje in goed gezelschap.

Als zoneploeg en kerkfabriek willen we ook via deze weg onze grote dankbaarheid uitdrukken naar die vele mensen er mee voor zorgen dat onze Kerk een levende en warme gemeenschap wordt.
Aan ieder van jullie nogmaals een dikke dankjewel, voor je inzet en je vriendschap, je tijd, je geduld, je inspanningen. Want of je helpt bij het organiseren van evenementen, of je zingt of leest in de kerk, of je werkt mee aan het onderhoud van onze gebouwen, of je bent misdienaar of catechist, of gewoon luisterend oor af en toe, jouw bijdrage is van onschatbare waarde.

Zonder al jullie talenten en jullie toewijding zou onze gemeenschap niet dezelfde zijn.

OVERLIJDEN MARIA IRENE OVERSTEYNS – BUNSBEEK
vr 12 juli '24

Op 3 juli ’24 overleed Maria Irene Oversteyns op 97-jarige leeftijd. We nemen op zaterdag 13 juli 2024 om 10 uur gelovig afscheid van haar in de Sint-Quirinuskerk van Bunsbeek.
We betuigen onze christelijke deelneming aan haar familie en wensen hen veel sterkte.

Mogen we vragen om uw gebed voor Maria Irene?

De rouwbrief kan u vinden op https://begrafenissen-rummens.be/condolences/3-juli-2024-maria-irene-oversteyns/

SAMANA KAPELLEN OP BEDEVAART
zo 16 juni '24

Op woensdag 22 mei gingen we naar de mooie kapel van de Heinkensberg in Wever waar diaken Marc ons om 14.30 uur voorging in een mooie viering. Moeder Maria en de heilige Rita stonden centraal.
Daarna ging het richting Het Windmoleke waar we konden genieten van koffie, lekkere taart en achteraf ook nog iets fris.
Het werd een gezellige namiddag!

EEN EXTRA DUWTJE NODIG TIJDENS DE EXAMENPERIODE?
ma 10 juni '24

Menig scholier, student, ouder en grootouder steken dezer dagen een kaarsje aan en spreken daarbij vaak ook een gebedje uit voor de goede afloop van de toetsen- of examenperiode.

In de prachtige kapel van de Heinkensberg (Heinkensbergstraat in 3384 Wever) is dat niet anders: in deze periode branden traditioneel opvallend veel kaarsjes en noveenkaarsen voor het eeuwenoude Mariabeeld.
Sinds kort ligt er ook een bundel waar je tijdens de maand juni een bemoedigend woord voor (mede-)studenten en leerlingen kan opschrijven. Ook je eigen onzekerheden, zorgen en twijfels kan je er in kwijt. Of een gebed…

Heb je even tijd of maak je graag wat tijd vrij in deze drukke examenperiode, kom dan zeker even op bezoek bij Onze-Lieve-Vrouw van de Heinkensberg voor een babbel, voor wat stilte en rust, voor het aansteken van een kaarsje, … .

Maria verwacht je.

Veel geloof, hoop en liefde, veel inspiratie, geestkracht, raad en sterkte in deze examentijd!

KAPELLETJESVERZORGERS IN DE BLOEMETJES GEZET
zo 09 juni '24

In de maand mei krijgt Onze-Lieve-Vrouw overal in ons Vlaamse land extra aandacht. Er worden rozenhoedjes gebeden, beelden versierd, bloemen geplant, kapelletjes proper gemaakt.

En dat is belangrijk, want we merken dat heel wat mensen die kapelletjes bezoeken. Er gaan bidden, troost zoeken bij Maria, gewoon even halt houden of een kaarsje branden. Daarbuiten zijn die kapellen en kapelletjes ook een stukje materieel erfgoed dat in ere dient gehouden te worden.
En daar zijn heel wat vrijwilligers uit onze parochies mee bezig, niet enkel in mei, maar het ganse jaar door. En ze doen dat in vaak in stilte, uit pure eerbied en liefde voor hun kapel. Sommigen als eigenaar, anderen als toevallige buur of als regelmatig bezoeker van zo een kapel die hen na aan het hart ligt.

Als zoneploeg vonden we het hoog tijd om deze mensen samen te brengen voor een hapje en een drankje en vooral voor een fijne babbel.
Dus nodigden we hen op zondag 26 mei 2024 uit op de pastorie van Glabbeek.
Het werd een fijne namiddag met allemaal mensen die elkaar soms niet eens kenden, maar met één belangrijk gemeenschappelijk kenmerk: de liefde en de zorg voor hun kapel.
Bij aanvang bedankte Gert Janssens, namens de zoneploeg, alle aanwezigen en benadrukte het belang van hun inzet.
Na een gespreksronde ter kennismaking werd al snel duidelijk dat ieder van deze mensen zijn eigen verhaal had, zijn eigen reden om te doen wat ze doen. Boeiende verhalen allemaal over het ontstaan van de kapellen, over de redenen waarom mensen destijds kapelletjes lieten bouwen en over hun eigen beweegreden om die kapelletjes te onderhouden. Aan tafel, bij koffie en taart werd nog druk bijgepraat of verder kennis gemaakt. Het werd een warme zondagmiddag.
Nogmaals van harte dank aan al die mensen die tijd en aandacht hebben voor onze kapellen. Ook zij die er jammer genoeg niet bij konden zijn.

HET OCTAAF 2024 – ONZE-LIEVE-VROUW VAN LUBBEEK
wo 05 juni '24

De kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Lubbeek aan de Binkomstraat is één van de belangrijkste bedevaartplaatsen van Vlaams-Brabant. De geschiedenis van de kapel gaat terug tot 1341.
Sinds 1816 hebben gedurende het Octaaf bedevaarten, plechtigheden en feesten plaats.

Op donderdag 6 juni 2024 gaat de pastorale zone Sint-Franciscus Glabbeek (Attenrode, Bunsbeek, Glabbeek, Kapellen, Wever en Zuurbemde) op bedevaart naar Onze-Lieve-Vrouw van Lubbeek en worden we om 19 uur verwacht in de Sint-Martinuskerk van Lubbeek. Gevolgd door een drankje.

U bent van harte welkom!

MAANDELIJKSE EUCHARISTIEVIERING IN WOONZORGCENTRUM DEN BOOMGAARD
ma 03 juni '24

Van harte welkom om op woensdag 5 juni ’24 om 14.30 uur mee eucharistie te vieren in Residentie Den Boomgaard (Stationsstraat). Ook u, als niet-bewoner en niet-familielid, bent welkom om mee te vieren met de bewoners en priester Luc.

Pagina's