Priester Luc en coördinator Gert

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versie

Priester Luc Thiry

Priester Luc Thiry is onze herder. Hij is geboren en getogen in Zoutleeuw.
Sinds 1994 is Luc pastoor van de Sint-Martinusparochie van Lubbeek en van Sint-Jan-Baptist van Binkom. Sinds 2002 kreeg hij ook de parochie Sint-Pieter van Pellenberg onder zijn hoede en vanaf 2008 Sint-Bernardus van Lubbeek.

Eind 2006 werd Luc administrator van de parochies Glabbeek (Sint-Niklaas), Kapellen (Onze-Lieve-Vrouw Geboorte) en Zuurbemde (Sint-Catharina). Eind 2010 kwamen daar ook nog Attenrode (Sint-Andries), Bunsbeek (Sint-Quirinus) en Wever (Sint-Antonius) bij.

Je kan hem bereiken op 016 / 63 26 77.

Coördinator Gert Janssens - Glabbeekse parochies

Gert, geboren en getogen Zuurbemdenaar, is de coördinator van de Pastorale Zone Glabbeek. Dit betekent dat dat hij zich dagdagelijks bezig houdt met de zorg voor de zes Glabbeekse parochies. Als jonge vader zet hij zich vrijwillig in voor de gelovige en pastorale (bege-)leiding. Dat varieert van het organiseren van vergaderingen allerhande tot het stimuleren van jonge mama’s/papa’s in het catechese geven voor de eerste communie en bijvoorbeeld ook de opmaak van deze website.
Daarnaast houdt hij onder meer de agenda (voor de Glabbeekse parochies) van priester Luc up-to-date, is hij de ICT-specialist van onze parochies en is hij verantwoordelijk voor de catechese in de nieuwe zone-ploeg. Door zijn enthousiaste inzet, zorgt Gert voor een goed klimaat van samenwerken in onze gelovige gemeenschappen.

Gert is te bereiken op 0474 / 72 14 82, via gert.janssens@kerk-lubbeekglabbeek.be, Facebookprofiel (messenger), Whatsapp

Vroegere priesters in de zes Glabbeekse parochies

De lijst kan je hier vinden...