OVERLIJDEN ROGER MAHO – BUNSBEEK
ma 24 juni '19

Zonsondergang

Op 22 juni ’19 overleed Roger Maho. We nemen gelovig afscheid van hem op zaterdag 29 juni ’19 om 10 uur in de Sint-Quirinuskerk van Bunsbeek.
We betuigen onze christelijke deelneming aan zijn familie en wensen hen veel sterkte.

EINDE-SCHOOLJAAR-VIERINGEN BUNSBEEK EN KAPELLEN
ma 24 juni '19

De laatste schoolweek voor de zomervakantie: dat betekent danken voor wat voorbij is en uitkijken naar twee maandjes heerlijke vakantie.

uitnodiging Bunsbeek-Kapellen

OVERLIJDEN JULIENNE CRAENINCKX – GLABBEEK
wo 19 juni '19

Zonsondergang

Op 17 juni ’19 overleed Julienne Craeninckx. We nemen gelovig afscheid van haar op zaterdag 22 juni ’19 om 10 uur in de Sint-Niklaaskerk van Glabbeek.
De gedachtenismis zal doorgaan op zondag 7 juli 2019 om 9.30 uur in de Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk van Kapellen.
We betuigen onze christelijke deelneming aan haar familie en wensen hen veel sterkte.

OVERLIJDEN HERMAN DELATTIN – BUNSBEEK
di 18 juni '19

Zonsondergang

Op 17 juni ’19 overleed Herman Delattin. We nemen gelovig afscheid van hem op zaterdag 22 juni ’19 om 12 uur (!) in de Sint-Quirinuskerk van Bunsbeek.

GEZINSVIERING
zo 16 juni '19

Affiche

Van harte welkom op de gezinsviering op zondag 23 juni om 9.30 uur in de kerk van Kapellen!

STUDENTENKOT GEZOCHT IN LEUVEN?
wo 12 juni '19

studentBen je gelovig en zoek je voor volgend academiejaar een kot in Leuven? Kijk dan even op https://www.kerknet.be/priesteropleiding-johannes-xxiii/artikel/op-kot-het-seminarie-0

EERSTE COMMUNIE BUNSBEEK
di 11 juni '19

Op Pinksteren, zondag 9 juni ’19, deden veertien meisjes en jongens hun eerste communie in de Sint-Quirinuskerk van Bunsbeek. Er was veel volk. Ouders, broers, zussen, familieleden en parochianen wilden samen met hen meevieren. En dat hebben ze ook gedaan! Iedereen was bereid om de volgende stap van onze kinderen in de christelijke geloofsgroei mee te ondersteunen: de eerste communie.

De kinderen mochten voor de eerste keer deelnemen aan de maaltijd van Jezus en Hem echt ontmoeten. Ze keken er zo naar uit. Dus wilden ze dit ook laten zien en horen. Met volle overtuiging werd er gezongen, voorgelezen, het Onze Vader gebeden, geluisterd naar het woord van de Heer.
Door samen Eucharistie te vieren, voelde iedereen een grote verbondenheid met elkaar.

Onze eerste communicanten zijn er nu zeker van dat ze binnen de Kerk een zelfstandige plaats innemen, dat ook zij bij de christelijke geloofsgemeenschap horen. Het gevoel erbij te horen, deed onze kinderen recht en goed in hun schoenen staan. Zo willen zij verder op weg gaan met Jezus en met elkaar.
Dit doen ze niet alleen, maar samen met de hele parochiegemeenschap.

Proficiat aan de communicantjes en hun ouders, broers en zussen!
Dank aan juffen Liesbeth & Joke voor de fijne voorbereiding!
Dank aan Erwin Donvil voor de mooie foto’s.

OVERLIJDEN EMIEL VANDERMEULEN – GLABBEEK
di 11 juni '19

Zonsondergang

Op 8 juni ’19 overleed Emiel Vandermeulen. We nemen gelovig afscheid van hem op vrijdag 14 juni ’19 om 10 uur in de Sint-Niklaaskerk van Glabbeek.
De gedachtenismis zal doorgaan op zondag 14 juli 2019 om 9.30 uur in de Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk van Kapellen.

KRUISPROCESSIE: IN GEBED DOOR DE NATUUR
ma 10 juni '19

Op dinsdagavond 28 mei ’19 -de tweede van de drie kruisdagen- organiseerden KVLV Glabbeek-Zuurbemde & Landelijke Gilde Glabbeek traditiegetrouw de jaarlijkse kruisprocessie. Dit jaar werden we welkom geheten op landbouwbedrijf Lenaerts-Depotter aan de Stationsstraat in Kapellen.

Omwille van het regenweer ging deze keer eerst de gebedsviering door, voorgegaan door Gert bijgestaan door misdienaars Timo & Lukas, en enkele bestuursleden die fungeerden als lector. Het geheel werd opgeluisterd door enkele leden van het koor van Glabbeek-Kapellen. Ondertussen bleef het regenen en aan het eind van de gebedsviering, werden de hemelsluizen plots gesloten. Bijzonder. Om 20 uur startte de processie en stapten de deelnemers al biddend langs boerderij, stallen & weiden en vroegen Gods zegen over de vruchten, de dieren en de mensen. Goede vruchten zijn niet alleen een kwestie van hard werken, aangepaste bemesting en de juiste teeltkeuze… het weer is van cruciaal belang voor de gewassen. En als mens kunnen we daar weinig aan doen. Hulp van hogerhand is dus steeds aangewezen.

Na afloop trakteerden KVLV en LG de aanwezigen op een lekkere kop warme chocomelk en een stuk krentenbrood tijdens een gezellig samenzijn.

GELUKKIGE VADERDAG!
zo 09 juni '19

fijnevaderdag

Wij wensen alle vaders en grootvaders een prachtige vaderdag toe!
Dank voor hun inzet, elke dag opnieuw…